Over ons

Tafeltennisvereniging Maastricht is een sportieve en gezellige vereniging. Doel van de vereniging is om het voor alle inwoners van Maastricht en omstreken mogelijk te maken om met plezier te tafeltennissen, van puur recreatief tot een zo hoog mogelijk (realistisch) competitief spelniveau. Jong en oud, man en vrouw, validen en minder validen, beginners en gevorderden, van welke afkomst dan ook; iedereen moet zich op onze vereniging thuis kunnen voelen. Bij TTV Maastricht zijn niet alleen prestatie en sportiviteit, maar ook plezier, sociale interactie en gezelligheid belangrijke onderdelen van het lidmaatschap.

TTV Maastricht is de enige tafeltennisvereniging in Maastricht die bij de Nederlandse tafeltennisbond is aangesloten en aan de bondscompetitie deelneemt. Een groot deel van de leden speelt competitie, maar zeker niet allemaal. In de vereniging zijn recreatieve spelers en competitiespelers even belangrijk. 

Onze accomodatie

Tafeltennisvereniging Maastricht is gehuisvest in een gymzaal aan de Prestantstraat 112 (in de Maastrichtse wijk Caberg). In deze zaal kunnen maximaal acht tafeltennistafels worden opgesteld. Een deel van de gymzaal is omgebouwd tot een gezellige kantine/bar, waar het na de trainingen of wedstrijden ook heel goed toeven is! 

Historie

Tafeltennisvereniging Maastricht is in de jaren ’60 van de vorige eeuw ontstaan uit een aantal spelers van Buurthuis Sint Servaas in Maastricht.
Op 1 juli 1967 richtten zij de vereniging op, onder de naam “Tafeltennisvereniging Hubertus”. Na het verwerven van een hoofdsponsor werd de naam veranderd in “Tafeltennisvereniging Ravesteijn 1967”.
In een kort tijdsbestek evolueerde de vereniging van een vierdeklas-clubje naar een volwaardige eredivisie-vereniging. Hoogtepunt van TTV Ravesteijn 1967 was een tweede plaats in de eredivisie achter het Amsterdamse “Tempo Team”.
De herinneringen aan de jaren ’70, de spannende wedstrijden en de enthousiaste supporters in de stampvolle zaal aan de Bogaardenstraat (centrum Maastricht) leven nog altijd voort.

Na het vertrek van enkele spelers en het terugtrekken van de hoofdsponsor moest de Maastrichtse tafeltennisvereniging een stapje terug doen.
TTV Ravesteijn werd TTV Maastricht. 
De vereniging wisselde diverse malen van accommodatie en kwam in 1992 uiteindelijk in de gymzaal in de wijk Caberg terecht. De vele verhuizingen hadden de vereniging geen goed gedaan; eind jaren ‘90 was het ledental zodanig gekrompen dat het voortbestaan van TTV Maastricht zelfs even op het spel stond. Gelukkig heeft een flink aantal vrijwilligers besloten om de schouders eronder te zetten en dankzij hun inzet zit de tafeltennisvereniging sinds het begin van de 21e eeuw weer in de lift.

Tafeltennisvereniging Maastricht heeft in 2017 haar 50-jarige jubileum gevierd. Voor deze gelegenheid kwam voormalig tweevoudig Europees kampioen Bettine Vriesekoop speciaal naar Maastricht. We kijken terug op een prachtig jubileumjaar, met vele activiteiten, en danken de Rabobank voor het mede mogelijk maken hiervan.

De vereniging hoopt nog vele jaren te kunnen blijven voortbestaan in de huidige accommodatie en ook aan de volgende 50 jaar een mooie invulling te geven!